Faqe kryesore arrow Arkivi i artikujve arrow Çeshtja Kombetare arrow Vepra e "Nënës Terezë" është humane, njerëzore dhe intelektuale
Vepra e "Nënës Terezë" është humane, njerëzore dhe intelektuale PDF Print E-mail
05 Mars 2009
Ndonëse këto vepra brilante të  Madhes Nënë Terezë, bëjnë pasqyrimin hyjnorë, njerëzore, të vlerave kulturore Kombëtare Shqiptare, në anën tjetër janë dëshmi e shprehjes së patjetërsueshme për ngritjen e zërit për njerëzit nevojtarë në globin e tokës së njerëzimit, pa dallim ngjyre, feje, kombi e rajoni. Mirëpo tek i gjithë ai humanizëm shpirtëror që e posedoi Nëna Terezë në shpirtin e saj, ajo inkuadrohet dhe në frymën Kombëtare Shqiptare për t’i ndihmuar bijtë dhe bijat e saja në Kosovë për lirinë e tyre.

Vepra e „Nënës Terezë“ përgjëthësisht është më tepër humane, njerëzore, intelektuale, që idenë, i pasuri dhe fukaraja si nocion dinë t’i fus në përjetimin e realitetit dhe kompleton që të dya me një aftësi brilante. ”Te i pasur përdor argumentin e nevojës për të ndihmuar fukaranë, kurse te fukaraja përdor elementin e shpresës për të jetuar dhe qenë i pasur”.

„Nënë Tereza“ dhe veprat e saja, përveç se pasyrojnë gjendjen e vështirë të njeriut për ndihmë, në të njejten kohë jap iden se si duhet zgjedhur ndihma për njeriun, në radhë të parë duke u angazhuar dhe dhënë prova vet me novojtarin sidomos fëmijët, duke i marrë në prehër, duke i ledhatuar dhe përqafuar si të ishin të saj presonalisht. Ne kemi aq shumë që të flasim për veprat e ”Nënës Terezë” dhe çmimet që i’a ndau bota, sa që duhet botuar libra e libra. Por do të isha ndal pak në deklaratatë e pamatura dhe tejet të ulëta.

Prandaj, është anti kombëtare, anti humane, anti fetare dhe mbi të gjitha është anti njerëzore, të flasësh kundër ”Nënës Terezë”! E kush të flas për „Nënë Terezë“!? Sot të vlerësosh lartë kontributin e të Madhes „Nënë Terezë“ duhet të kemi kujdes, se jemi të vegjël dhe mund të gabojmë në vlerësimet se janë të mëdhaja, sepse ajo është e përmasave botërore, duhet vlerësim e nivelit botëror, tani puna e „Nënës Terezë“ është filozofi në vete që shkenca duhet të mirret me punën e saj. Nënë Tereza është e Madhe e përmasave planetare. Të tillë si „Nënë Terezen“ sot në tërë globin e kësaj toke nuk mund t’a gjeshë edhe një, edhe pse ka përpjekje që t’i afrohet humanizmit të saj, janë përpjekje të pandalshme edhe pse kanë kushte materjale, por ju mungon humanizmi i shpirtit.
Populli Shqiptar me „Nënë Terezen“ është identifikuar në Prendim, është krenuar dhe do të jemi krenar sa të mbijetojë edhe vet populli Shqiptar. Të tilla deklarata duhen t’a dinë të gjithë se janë duke e prekur popullin Shqiptar mu në zemër dhe këtu nuk do të tolerojmë.

Të prekësh sot në figurat kombëtare si : Gjergj Kastriotin – Skenderbeu i cili i fitojë 22 beteja kundër turqëve okupator, Papa Kelmendin (Clementit) XI Gian Francesco Albani, lindur më 1649, papë në Vatikan nga 1700-1721, Ismail Qemalin,  Isa Boletin e Luigj Gurakuqin që ja dolën të shpallin mëvetësinë e shtetit shqiptar Shqipërinë në vitin 1912,  Nënë Terezën, të cilën e quan e tërë bota Nënë në saje të angazhimit të saj personal që e mahniti botën me humanizmin e saj dhe deklarojë me krenari se në shkurt të vitit 1997 tha: „Unë jam shqiptare“. Në të vërtetë, në shkurt të vitit 1997, në Lutjet Tradicionale të Mëngjesit,
në Shtëpinë e Bardhë në Washington, Nëna Tereze ishte përkulur para Presidentit Rugova, i’a kishte marrë e ia kishte puthur dorën (në prani të Presidentit Bill Klinton) dhe pastaj i ishte drejtuar ish presidentit të SHBA-ve Bill Klintonit, duke i thënë: "Zotni President. Ky është presidenti im dhe i Kosovës – Ibrahim Rugova. Të lutem ma ke në kujdes, bashkë me popullin tim!" Kjo është menquria më e madhe e një personaliteti siq ishte e Madhja Nënë Tereza. Mbas përfundimit të luftës në Kosovë, Presidenti Bill Klinton kishte shkuar në Kalkutë dhe duke u lutur mbi varrin e Nënës Tereze, ndër të tjera i kishte thënë: "Nënë, ndjehem krenar dhe i çliruar në shpirt, që Zoti na ndihmoi dhe ta çova në vend amanetin!

Dr. Ibrahim Rugoven, njeriun e paqës dhe ideatorin e Pavarësisë së Republikës së Kosovës, Presidnati i parë historik dhe shpirtëror i Republikës së Kosovës, Adem Jasharin, komandantin e ushtrisë shqiptare dhe njeriun i cili më së shumti sakrifikojë për popullin e vet Shqiptar me 22 viktima që ja dhurojë Lirisë së Kosovës, Anton Qeten, i cili bashkojë dhe pajtojë shumë zemra shqiptare së bashku me intelektual me rininë shqiptare, me imamë dhe priftërinjë bashkëpunuan për Unitetin dhe pajtimin e popullit Shqiptar, e krejtë kjo do të thot se po qe se ke prekur këto figura, ke prekur mu në zemër të popullit Shqiptar. Sot populli Shqiptar nuk është në kohërat e vjetra kur nuk ka ditur shkrim dhe lexim. Sot ate çfar mund të lexon hoxha dhe prifti, e lexojmë edhe ne dhe e kanë të kotë të na qesin hi syve.  
KËTO FIGURA KOMBËTARE DHE SHUMË FIGURA TË TJERA KOMBËTARE DUHET TË MBROHEN ME LIGJ. NUK GUXOJMË T’I LËMË PA MBROJTJE PËR T’I NËPËRKËMBUR KUSH TË DOJË. DUHET TË NA PREKË NDËRGJEGJA KOMBËTARE.

Vetëdija e ulët në këso situata të njerëzve të tillë të vetquajtur „imam“ dhe nuk e gëzon përkrahjen nga askush, eliminon dilemen e përcaktimit të elementit se është „imam“ dhe se ka dije, duke pretenduar se jam unë ndërmejtësuesi midis realitetit dhe qenies, duke folë dokrra me një gjuhë tejet të ulët dhe primitive. Kjo vetëdije është e barabartë me intuiten analfabete, për të cilën çdo deklarim ngi ideja e „imagjinatës“ se duhet apo do të duhej, duke mos poseduar as një të vetmin argument, për Nënen e Madhe Terezë, një ditë do të bije vet në kundërshtim dhe do të pendohet. Të hedhësh sot baltë mbi vepërn e Madhe të Nënës Terezë, duhet ditur se ke hedhur baltë mby fytyrën tënde (kuptohet po qe se e ndjen veten Shqiptar).

Ne nuk jemi në diuni se çfar ka ndërmarrë BIK për këtë marri të personit në fjalë, sepse kjo gjithësesi se duhet të denohet dhe njerëz të tillë jo se nuk duhet ta gëzojnë titullin e imamit, por as të trajtohen si njerëz të vullnetit të mirë.
Z.Krasniqi duhet të pendohet dhe të dal hapur dhe të kërkojë falje për at se çfar ka deklaruar, kurse imamët e tjerë, të kenë kujdes në deklaratatë e tyre që mbjellin urrejtje ndërfetare, njerëzore dhe Kombëtare.

Të përqarë na donë armiku që e kemi në derë dhe po na sorollatet në veriun e Mitrovicës, e askush nuk po merret me te !

Kam tri kërkesa për Institucionet e Republikës së Kosovës dhe Republikës së Shqipërisë:

1.Të mbrohen me ligje të gjitha figurat Kombëtare, përmes një ligji të veçant, sikurse që e kanë të gjitha kombet e tjera.
2.Të saksionohen me ligj të gjithë ata që bëjnë përpjekje për të i përbaltur veprat, personalitetet Kombëtare dhe bien ndeshë me Çështjen Kombëtare Shqiptare.
3.Të kërkojnë falje ata që me pakujdesinë e tyre kanë hudhur të pavërteta kundë figurës së Madhe „Nënës Terezë“.


ZOTI E BEKOFT SHPIRTIN E TË MADHES NËNË TEREZË DHE VEPREN E SAJ.
ZOTI E BEKOFT POPULLIN SHQIPTAR KUDO QË NDODHET AI.

Lidhja Demokratike e Dardanisë – Dega në Suedi,
Hysen Ibrahimi, kryetar.Komente nga lexuesit

Koment nga GUEST më 2009-05-27 18:15:55
ZOTI E BEKOFT SHPIRTIN E TË MADHES NËNË TEREZË DHE VEPREN E SAJ. 
ZOTI E BEKOFT POPULLIN SHQIPTAR KUDO QË NDODHET  

Koment nga GUEST më 2009-09-04 18:19:41
Jamé shumé i lumtur qé jétova né njé Epoké, mé mé té madhén humanisté qé ka patur njérzimi,pér ti tréguar botés sé populli shqiptaré, qé nga lindja e njérzimit ka lindé si populli mé humanitaré né kété Planété,mé né kryé mé té madhén Nénén TEREZE.m.b.themélués i lévizjés sé sportit té Pavarur té KOSOVES.3.09.2009.Thérandé.

Koment nga GUEST më 2011-12-07 14:50:11
per nene terezen jemi krenar qe eshte shqiptare

Koment nga GUEST më 2013-04-24 14:57:16
jemi krenar qe jemi shqipetar 
 
 
 
 
 
 
 

Koment nga GUEST më 2013-05-13 14:20:21
NE I DETYROHEMI SHUME NENE TEREZES 

Koment nga GUEST më 2015-12-29 12:12:09
te gjithe ke mi po te njejtin mendim per te madhen nene tereze 
 


International
English
Faqe interaktive