Faqe kryesore arrow Arkivi i artikujve arrow Shoqëria arrow Peticion kundër gjakmarrjes
Peticion kundër gjakmarrjes PDF Print E-mail
06 Shtator 2009

 Java kundër kanunit- TribunaShqiptare.com

Adresa e peticionit:

http://www.ipetitions.com/petition/kanuniineglizhences

PETICIONI KUNDER GJAKMARRJES qendron i hapur per nenshkrime gjate tere vitit 2009 per t'iu derguar pastaj presidentit perkates sipas protokollit permes nje deputeti te zgjedhur.

Shpresojme se do te kete influence edukative kunder gjakmarrjes edhe gjate mediatizimit per nenshkrime .

PETICIONI lexohet si vijon :

Zoti Bamir Topi
President i Republikes se Shqiperise

Zoti Fatmir Sejdiu
President i Republikes se Kosoves

* Duke konsideruar se interpretuesit e Kanunit u vene ne rrezik jeten qytetareve dhe e nxisin krimin ne forme te gjakmarrjes;

* Duke konsideruar se te afermit e vrasesit nuk jane vrases dhe, si qytetare, atyre u garantohet me kushtetute liria e levizjes dhe e shprehjes;

* Duke konsideruar se deklarata e gjakmarrjes eshte kercenim vrasjeje me paramendim;

* Duke konsideruar se mosnderhyrja preventive e autoriteteve kompetente, nen pretekstin e zakoneve dhe traditave, eshte neglizhence kriminale;

ME NENSHKRIMIN e ketij peticioni, kerkoj intervenimin Tuaj per marrjen e te gjitha masave te nevojshme per zhdukjen e gjakmarrjes ne emer te ligjeve bashkohore.


Komente nga lexuesit


International
English
Faqe interaktive