Faqe kryesore arrow Arkivi i artikujve arrow Kosova arrow Në tokën tonë nuk njohim zot tjetër, pos shqiptarit!
Në tokën tonë nuk njohim zot tjetër, pos shqiptarit! PDF Print E-mail
21 Prill 2010

     Që nga ardhja e misionit ndërkombëtarë në Kosovë,në emër të paqes dhe stabilitetit, gjendja e qlirimtarve gjithnjë e me tepër po këqsohet. Nuk kanë lënë metodë e shpifje pa perdor duke u munduar ta poshtrojnë luftën tone të drejt për qlirimin kombëtar. Keta në bashkë veprimë më një pjesë argateve te tyre shqipëtar të cilet edhe ndihmuan për pergaditjen e dosjeve për qlirimtaret,pastaj edhe diferencime,qoft duke menjanuar nga TMK apo se fundi edhe nga FSK,menduan se me lehtë e kan për të gjunjëzuar shqiptarët në misionin e vetë të shejtë dhe të domozdoshëm historikisht.

                Këto metoda nuk I përmbushën apetitet e tyre dhe shigjeta e dytë,që është edhe më poshtruese,është drejtuar më tiketen gjenocid,fjalë që është pjellë e institucioneve serbe,elaborative të akademive të tyre dhe që sllavet dhe pansllavizmatbashkë me vasalët e tyre në prishtinë po mundohën ti mveshin shqiptarve. Kjo lojë e pistë për të shkelë mbi dinjitetin e luftarvëve të lirisë dhe të kombitë tone,që as një herë në histori nuk e ka pasur në gjene të ushtroj teerror e gjenocimbi dikend tjeter,aq më teper ndaj viktimes,po mundohen të jetsojn metoda profide.

              Të gjitha këto që ndodhen dhe po ndodhin pas një lufte të përgjakshme,që pasojat e asaj lufte ndoshta do ti bartin edhe brezi tjeter I sapo lindur,edhe më veshtirë po na bëjnë nderkombëtaret në emër te stabilitetit bashkë me vasalet e tyre.

              Nuk kemi ganitur politike as pozoit e as opozit,që do të ndalte keto fenomene të kqija,që në prespektivë nese vazhdohet keshtu do të prodhoj luftë.Për të mos ardhur deri të me e keqja,ne sotë jemi mbledhur për ti thënë ndalë padrejtsive ndaj shqiptarve ne pergjithsi e clirimtarve ne veqanti.Më as një ligjë te botës se qytetruar,e te vedijsuar politikisht nuk mund te denohen njerzit vëtem pse jan clirimtar.Madje nëpër vende të ndershme ata nderohen në suaza të kontributit që kanë dhënë dhe janë pjesa më e rrespektuar jo vetëm e popullit po edhe e institucioneve.

              Në vend se të rrespektohen clirimtaret,ata denohen për ”Krimin e kryer”,sepse motoja e tyre nuk perkon me moralin e misionerve ndërkombëtar dhe vasalve të tyre në palen shqiptare,

           Këta trima më shokë luftuan për ta debuar pushtuesin  e jo për ta nderruar atë.

    Lufta në Kosovë u bë për liri,pavarsi,vetëvendosje,dhe ne sotë nuk I gëzojmë as njëren nga këto, dhe pesha rëndonë mbi faktinë e turpshëm,aktakuzë më të cilën denohën clirimtarët ata  nuk kanë bër as gjë më tepër pos përcjelljes së amanetit të komandantit legjendar Adem Jasharit.

   Prandaj nga këtu I drejtohëm faktorit ndërkombëtar dhe institucioneve vëndore,se durimit tonë po I vie fundi. Neve si shqiptar na vran,na ndan,na debun nga tokat tona,na I tjetersuan pronat,na dodhjen dhuke e perdorur metoden tokë e djegur,na përzun në masa biblike vetëm pse ishm shqiptar.

Shum keq po ndihem kur mëndoj faktinë se edhe ata UNMIK dhe EULEX, që i rrespektuam si miqë të afert, po përdorin politika të njejta si pushtuesit serbo sllav.

Nuk na lejojn të levizim lirshëm në territorin tonë na ndanë në jug e veri, na arestojnë çlirimtarët, i vrasin protestuesit, na pagzojnë më emrin kombë kosovarë, na imponuan flamurin e himnin komplet anti kombëtarë. Nisur nga kjo edhe keta po na dalin pushtues.
 

U bëjmë thirrje për lirimin e ish ushtarve të ushtrisë sonë çlirimtare! Vendi i tyre është ne mesin tonë. Nga ketu u themi të gjithëve që kanë menduar të sundojnë mbi ne, se në tokën tonë nuk njohimë zot tjeter, pos shqiptarit.

 
Fjala e lexuar në manifestim

Prishtinë 29.03.2010

 

 


Komente nga lexuesit


International
English
Faqe interaktive