Përmendorja e Ballistit të njohur Xhem Hasa - Gostivari
04 Dhjetor 2006
Xhem Hasa - Gostivari

 

Biografia e shkurtër e XHEMË HASA – GOSTIVARI 1908-1945

 

Shkruani një koment (97 komente)
Lexoni më tej...
Mbremje e bukur festive ne Nju Jork per Diten e Flamurit
04 Dhjetor 2006
Nga Pierre-Pandeli Simsia
 
Diten e hene, me 27 Nentor Komunuiteti Shqiptar i Amerikes ne Nju Jork  u mblodh ne restorantin e mirenjohur ne Manhattan te bashkeatdhetarit tone te nderuar Bruno Selimaj per te festuar 28 Nentorin, diten e shenjte, diten kombetare te Flamurit tone te ndritur. Per te kujtuar dhe festuar kete date te shenuar historike cdo vit,  Perfaqesia e Ambasades Shqiptare prane OKB-se jep nje pritje per  bashkeatdhetaret e shumte ne seline e saj. Ndryshe nga vitet e tjera, pritja kete
vit u be ne restorantin e njohur BRUNO. Njera nga sallat e medha te atij restoranti te bukur ishte zbukuruar si per feste dhe te dukej se edhe vete ajo salle te buzeqeshte dhe i  uronte mireseardhjen bashkeatdhetareve. Shkruani një koment (1 komente)
Lexoni më tej...
"Modernistt" dhe "Nacionalistt" Shqiptar
04 Dhjetor 2006

ESE POLITIKE
Prof.Dr.Mehdi HYSENI

- Kush, dhe pse po i përçan shqiptarët edhe sot? 
- Pse  “demokracia universale” evro-ndërkombëtare Ismail Kadaren e ka cilësuar si “modernist”, kurse Rexhep Qosjen e quan  “nacionalist”?!

- Sepse Akademik Rexhep  Qosja mbron konceptin e ribashkimit kombëtar shqiptar,kurse Ismail Kadare e mohon dhe e sakrifikon atë për hir të   puthjes së  “altarit” të Evropës. Kjo është një nga arsyet kryesore pse politika e huaj antishqiptare ka bërë dallimin ndërmjet Rexhep Qosjes dhe Ismail Kadares, përkatësisht ndërmjet “modernistëve” dhe “nacionalistëve” shqiptarë.

Shkruani një koment (1 komente)
Lexoni më tej...
<< Start < Previous 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 Next > End >>

International
English
Faqe interaktive
Sondazhe
Cilën strategji duhet të ndjekë aktualisht Kosova?