Komunikat e Ballit Kombtar n Diaspor
20 Nentor 2006

Para dy muajsh një shkollë greke u përurua në Himarë. Në ceremoninë e zhvilluar me këtë rast, ku  mori pjesë kryetari i bashkisë së Himarës z. Bollano, i zgjedhur si kandidat i PBDNJ-së, një ministër grek, ambasadori grek në Tiranë etj. u këndua himni grek por jo ai shqiptar. Ky përurim ishte një sfidë e hapur për shtetin shqiptar dhe ngjalli shumë reagime nga shqiptarët e ndershëm dhe patriotë në Shqipëri dhe në botë. Ndërsa shteti dhe politika shqiptare qëndruan gojëkyçur.


Për fat të keq ky nuk është rasti i vetëm ku politika shoviniste e fqinjit tonë jugor nëpërkëmb dinjitetin e shqiptarëve.  Disa muaj më parë patëm fatin e keq të shohim skandalin e varrezave të të ashtuquajturve "ushtarë grekë", por që në fakt doli se ishin fëmijë, gra e pleq shqiptarë. Në zgjedhjet e kaluara vendore provokatorë të ardhur nga Greqia hodhën parrulla anti-shqiptare duke valëvitur flamurin grek në Himarë.  

Shkruani një koment (1 komente)
Lexoni më tej...
Pavarsia e Kosovs nuk varet nga veto-ja e Rusis, por nga Amerika!
20 Nentor 2006

BAROMETRI DIPLOMATIK
Prof.Dr.Mehdi HYSENI

 Tanimë, si opinioni i bendshëm publik, ashtu edhe ai ndërkombëtar janë në dijeni se Martti Ahtisari ( i dërguari spcial ndërkombëtar i KS të Kombeve të Bashkuara) në marrëveshje me Grupin e Kontaktit dhe me aktorët e tjerë relevantë bashkësisë ndërkombëtare ka shtyrë debatin ndërkombëtar për zgjidhjen e statusit të Kosovës për vitin e ardhshëm, pasi të jenë mbajtur zgjedhjet parlamentare në Serbi, më 21 Janar 2007. Mirëpo, ky potez absurd dhe  i papranueshëm për interesin jetik të Kosovës shqiptare, nuk nënkupton edhe vënien e pikës pavarësisë së saj, pavarësisht nga “paralajmërimet kërcënuese” të diplomacisë proserbe të Moskës.

Shkruani një koment (4 komente)
Lexoni më tej...
"Pavaresia e Kosoves . Shtet sovran dhe i lire".
20 Nentor 2006
Me daten 18 Nentor 2006 Akademia e Shkencave Shqiptaro-Amerikane organizoi ne Institutine Bromson Art Colege Brooklyn, Nju Jork, nje tubim te vecante ne mbeshtetje te "Pavaresise  dhe Sovranitetit te Kosoves."
Ne fund te takimit kjo Akademi e Shkencave Shqiptaro-Amerikane miratoi  ne ate tubim rezoluten "Pavaresia  e Kosoves . Shtet sovran  dhe i lire".
Me poshte eshte fjala e mbajtur nga  Sekretari  Shkencor  i Akademise, Dr. Namik Shehu.
  Shkruani një koment (2 komente)
Lexoni më tej...
<< Start < Previous 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 Next > End >>

International
English
Faqe interaktive
Sondazhe
Cilën strategji duhet të ndjekë aktualisht Kosova?