Emigrantt shqiptar n Serbi
06 Nentor 2006

Shkruan: Blerim N.Krasniqi

Veprimet politike të Serbisë, mënyra e trajtimit të drejtave të njeriut dhe atyre kolektive, në raport me shqiptarët etnik të Luginës së Peshevës, mund të krahasohen me politikat e shteteve evopiane që kanë për emigrantët.Politika serbe e izoluar për qytetarët joserbë, duke zhvilluar politikë hegjemoniste i prijashton ata nga integrimi në strukturat politike, kulturore të shtetit, andaj është shumë e arsyeshme që edhe ata mos ta ndiejn Serbinë për shtet të vetin. Kur ti shtohet kësaj edhe bagazhi historik, si pushtimi, torturimi, shpërngulja me dhunë, luftërat dhe lojërat poltike, është e pamundshme që një shteti kaq të dhunshëm ti besohet.

Shkruani një koment (0 komente)
Lexoni më tej...
Hysen Prishtina simbol i patriotit pa njolla
06 Nentor 2006

Shkruan Eugen Shehu

Hysen Prishtina nuk jeton më. Vjet më parë,kur mbyllte sytë,në fundqershorin e vitit 1991, dukej se merrte me vete jo vetëm betejat e tij ndër vite,por një pjesë të historisë së vetë kombit tonë. Anipse,nuk e kemi ne pranë,ky djalë e burrë trim i prishtinës do të jetë kurdoherë në ballë të punëve të mëdha të Kosovës.Ngase zemra e tij e madhe,fjala e ngrohtë dhe mendimi i thellë,janë kurdoherë të pranishme në ditët e sotme,tonat.

Shkruani një koment (3 komente)
Lexoni më tej...
Komunikat: Burgosen Pa Pretekst 4 Ballist!
04 Nentor 2006
Diten e merkur me date 01.11.2006 ne stadiumin e qytetit ne Tetovë ne Ndeshjen Per Kup ndermjet : DRITA(Bogovin)-POBEDA(Prilep) qe filloj ne ora 13’’ ne stadiumin ishin te pranishem disa spektatore ndermjet tyre kishte edhe 10 BALLISTE te cilet kishin ardh ti ndihmojn klubit Shqiptar gjegjesisht DRITES me qellim fitore dhe plasman ne garat e metutjeshme.
Shkruani një koment (1 komente)
Lexoni më tej...
<< Start < Previous 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 Next > End >>

International
English
Faqe interaktive
Sondazhe
Cilën strategji duhet të ndjekë aktualisht Kosova?