Mbledhja e Rambujesë dhe çështja e Kosovës
10 Mars 2012
Abas Ermenji, Nëntor 2001

Kur terrori serb në Kosovë arriti kulmin dhe kur u deshën të merreshin disa masa ndërkombëtare të forta për të ndaluar shpërthimin e një lufte ballkanike, fuqitë ndërkombëtare të grupit të kontaktit me Jugosllavinë vendosën të bënin një mbledhje në Rambuje të Francës, duke ftuar përfaqësitë serbe dhe kosovare me shpresë që të arrihej në një marrëveshje midis tyre.
Kjo mbledhje, ku merrte pjesë edhe Rusia, mundi të bëhej më 6 shkurt 1999, pas shumë vështirësish nga ana serbe. Sepse Serbia problemin e Kosovës e quante si një çështje të brendshme serbe dhe nuk donte që të bisedohej jashtë kufijve të saj. Kurse shqiptarët kanë kërkuar gjithmonë që çështja e Kosovës të shikohet si një problem ndërkombëtar për t'u zgjidhur, prandaj kjo mund të bisedohej nëpër qendra politike të jashtme.

Shkruani një koment (0 komente)
Lexoni më tej...
Vrasja ne Gostivar trondit themelet e Maqedonisë
06 Mars 2012

Shkasi i parë i çdo lëvizjeje politike është dhuna e shkaktuar dhe ndiejna e qytetarit qe është i pafuqishëm . Ndërsa ana tjetër është psikologjia më fort se sa ekonomia, ndonëse edhe interesi ekonomik hyn si një shtytës i fuqishëm në krijimin e gjendjes psikologjike për te ardhur deri tek trazirat politike,sociale. Prandaj edhe këtu teoritë se shqiptaret pas luftës se fundit do te jene te lumtur, sepse janë te kënaqur me atë qe kane fituar? Se do te rrije duarkryq sa here qe dikush ti vras? Gabohen ...sepse qe nga përfundimi i luftës ne Iliride janë vrarë me qindra ushtar dhe komandant te UCK-se,,, here ne bese e here ne tradhti por kësaj radhe indinjata qytetare do te tregoj se vrasja e dy te rinjve ne mes dite ne qytetin e Gostivarit nuk do justifikim ,ajo ishte bere vetëm ne baza etnike..Shpjegimi i tyre, cili do qe te jete,, nuk ka kuptim, vrasja është kryer për motive te ultë urrejtja nacionaliste.

 

Shkruani një koment (1 komente)
Lexoni më tej...
Qeveria e Kosovës një karikaturë serbe!
06 Mars 2012

Nga Bekim Rexhepi

Teoritë që shprehen në sentiment politik të vendit mund të shfaqen në forma të ndryshme. Por, interesi racional dhe mbase i përbashkët i qytetarit dhe i qeverisë  duhet të ekzistoi i pa shkëputur nga njëri tjetri. Qytetaret e Kosovës dhe qeveria e Kosovës janë të obliguar që të kenë dhe ti mbajnë këto relacione, sepse në të kundërtën do të kemi adresim të dëmit në shtet.
Është e kuptueshme dhe skajshmërisht legjitime që çdo qytetar, brenda shtetit të kërkoi çdo lloj informimi dhe ndihme, në mënyrë që të evitohet ndalja e jetës shoqërore dhe të mos çrregullohet ajo në teknika të dhunës.
Politikisht nuk është e pakuptueshme se pse kemi në masë të gjerë shoqëri racionale dhe në përputhje më këtë mbase dikush duhet të qeverisë. Por historikisht ndodh qe qeveritë të mos jenë racionale dhe në përputhje me vet shoqërinë, së cilës i mandatohet dhe i obligohet se do ta përfillë duke e informuar dhe duke e ndihmuar në ecje në jetë.

Shkruani një koment (1 komente)
Lexoni më tej...
<< Start < Previous 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Next > End >>

International
English
Faqe interaktive
Sondazhe
Cilën strategji duhet të ndjekë aktualisht Kosova?