Faqe kryesore arrow Arkivi i artikujve arrow Emigracioni arrow Organizimi i lobit shqiptar në Europë - si kërkesë e kohës!
Organizimi i lobit shqiptar në Europë - si kërkesë e kohës! PDF Print E-mail
04 Shtator 2010

Ka ardhur koha, çështjen Kombtare ta udhëheq profesionalizmi modërn!

Lus ndërgjegjën e atdhetarvë të mërgatës në shtetët e Europs që të angazhohet me përkushtim në organizimin e këti institucioni shumë të nevojshëm për Kombin tonë!
Propozim:
Organizimi i LOBIT SHQIPTAR NË EUROPË është kërkesë e kohës, i cili padyshim së do të ketë rëndësi shumë të madhe në të gjitha fushat zhvillimore, sot dhe për të ardhmen e vendit tonë. –Është e natyrshme që të organizohemi sëpsë tani sa po i kemi hapur dyrtë e lirisë të pashijuar shekuj me radhë. Dhe kjo liri e shtetit tonë, pret angazhimin e ne të gjithve që ta ndërtojmë. Prandej është e domosdoshme të japim kontributin tonë në mënyrë të organizuar për zhvillimin dhe forcimin e sigurisë, lirisë, demokracisë dhe sovranitëtit të shtëtit në formim.
Vendi ka shumë nevojë për ne të mërgatës;

 

-Sëpse ne ndikojmë shumë në zhvillimin e mirfillt ekonomisë moderne.- Natyrishit është e bëreqëtëshme kur investojmë  ne vet, e krejt tjetër të huajit?! Ne e dijmë mirë rëndësinë punsimit në vendlindje, prandej mërgata duhet të angazhohet që të krijojmë mundësi punsimi të mjaftushëm për rininë dhe popullin tonë, që edhe ne të kemi standarte të larta si shtëtët prendimore.
Kjo është e vetëmja mundësi të ndërprehën flukset e gurbetit njëhëre e përgjithmonë.
-Pra, po u angazhuam të gjithë, jam shum i sigurt së kjo do të arrihet, sëpsë kemi një kapacitët me vlera shumë të mëdha këtu në Europë, dhe atë në të gjitha profilet e nivele më të larta bashkohore.
 Duhet të organizojmë Lobin për arsye sëpsë kemi një rini shumë të mirë, një gjeneratë ekspërtesh të shkelqyshëm, që kanë studiuar e specializuar në shtetët më të zhvilluara prendimore. Që për mes këti organizimi, është e vetmja menyrë kapacitëti i tyrë të shpëblehët, duke bashkëpunuar fuqishëm edhe në favor të çështjes Kombtare.
-Bashkimi do të sjellë suksese shumë të mëdha, kur mërgata shqiptare organizon Lobin gjithëpërfshires më një aktivitët mjaft të fuqishëm këtu në Europë, që do të ishtë shumë më rëndësi në çdo pikëpamje. Po ashtu me një bashkëpunim me Lobin Shqipëtar në Amerikë dhe në kordinim me forcat e mirfillta të vendit do të harmonizohën veprimet me një ritëm të shpejt, në mënyrë që zhvillimet e përgjithshëme të sjellin siguri dhe jetë të lumtur vendit.
 
- Tani për mirëvajtjen e Kombit tonë, po shifet së është edhe vetë vullneti i Zotit, që edhe Kombi ynë i shumëvujtur më në fund të përparojë e të zhvillohet duke shijuar lirin e demokracinë moderne në hapsiren dhe trojet e tona etnike, të Dhuruar po nga vet Zoti. Është edhe vullneti i botës së qytëtruar që vazhdojnëtë të na ndihmojnë në formimin e shtëtit dhe Kombit më të vjetër në Europë. Forcimi i shtëtit tonë është intëres i përgjithshë për rajonin dhe më gjërë për të ardhmen.
- Por detyrat e shtëpisë dhe obligimet duhet ti kryjmë ne vet me një përkushtim mbar Kombtar kudo që gjindemi, përndryshe po mbesim të shpërndar si vezet e qyqës.
-Që mos të kthehet vendi në një tëritor të djallzivë të ri e t`vjetër për manipulime me fe e atdhe?!- Pra, me mos angazhimin tonë të përgjithshëm, po e shëndrrojmë vendin në shësh e përshësh duke, ç`ndëruar atdheun e kombin!- E dikur as dreqi mos me i ra në fije!

-Jam i bindur së vullneti i mirë ekziston, duke u bazuar në gadishmerinë e atëdhedashurisë dhe patriotizmit të deshmuar vite me radhë të mërgatës tonë, shumë shpresojë së do të dalim faqëbardhë para botës së qytëtruar, dhe shumë shpejt do të mberrijmë në vendin ku e meritojmë.
Por edhe për vet faktin së, duke njohur mirë vyrtytët tona patriotike e kombtare të mërgates, që ka kontribuar aq shumë tërë kohën, me të gjitha mjetët dhe me të gjitha forcat për lirinë e vendit tonë, shpresoi edhe tani do të tregojmë gadishmëri që ti ngjeshim radhët të rreshtuar për çështjen më madhore të zhvillimit dhe lumturimit Atdheut tonë.-Duke u nisur edhe nga vet fakti së mërgata ka 1/3-tën apo gjysmen e popullit këtu në Europë, dhe shumë nga gjenerata e re janë profesianalizuar me një kapacitët të shkelqyshëm të njohurive më të larta në univërzitëtët e shtetëve prendimore. Prandej, bashk kemi mundësi të gjëjmë forma në mënyrë shumë të organizuar për investime që të kemi zhvillim më të shpejt, sëpse këta intelektual dhe ekspert të nivelit të lartë, i duhen më shumë së kurr zhvillimit të vendit.

-Duke qenë shumë i bindur së me angazhimin dhe organizimin e Lobit, vendit do ti afrohet profesionalizëm me cilsi dhe kualitë të lartë, pa hile, pa korrupcion, pa karrjerizëm, pa bajraktarizëm, por shërbim e zhvillim të mirëfillt, të sinqërt e modërn në të gjitha fushat.
- Atëhëre edhe Atdheu do të ketë një tretëman me një standart krejtsisht tjetër, si në rregullimin e mbrendshëm ashtu edhe në mardhenjet e politikave të jashtëmë.

 Pra sot është koha të bashkohën të gjitha forcat progresive kombtare. Të bashkohën gjithë intelektualet e mirëfillt nga të gjitha anet me gjithë potencialin në një front të përbashket, në shërbim të Atdheut e Kombit.
-Jam shum i bindur së me një përkushtim do të arrihet kjo mrekulli e shekullit tonë për bashkim.

Prandej ftoi mërgatën tonë të rrespektuar në përkrahajen kesajë nisme që të bashkohët për hirë të çështjes madhore, sëpse është e mundur vetëm me forcat tona ta zhvillojmë ekonominë tonë para së me u shitë pasuria e jonë dhe çdo gjë me vlerë për xhepat e individve të caktuar! Me këto ,,shitje“ Kosova varfërohet!
Lobi do ti afron ekspërt në mënyrë të organizuar që mund të përpilojnë një arkitektur moderne mbi bazat e stratëgjisë zhvillimore duke u bazuar në grumbullimin e kapitalit që kërkon vendi. Lobi do të zbulon talent dhe vizionart e ri, që do të hartoin projekte shumë të mëdha kapitale për vendin në mënyrë që ta shpetojmë vendin pa u grabit nga të papërgjëgjshmit e përditshëm.


Prandej lus mërgaten:

1. Ftoi mërgaten tonë që të aktivizohet në të gjitha shtetët përkatse Europiane që ti formojnë kshillat nismetar për ketë qellim!

2. Ftoi intelektualet që të japin ndihmesën e tyre në organizimin sa më të mirë e profesionale të kshillave nismetar dhe që t`na ndihmojnë në hartimin e plan-programit dhe statuesit sa më të mirë dhe profesional të Lobit Shqipëtar në Europë.

3. Kshillat nismetar duhet marr përsipër organizimin sa më masivë në të gjitha qytetët dhe shtetëve që i përkasin, në menyrë që të kemi një përfshirje sa më të gjërë sëpsë kjo na mundëson të kemi nivele më të larta e kualitative.

4. Të bëhen të gjitha lidhjet për mes mekanizmave elektronike në mënyrë që të jemi sa më të informuar.

5. Të merret kjo nismë e re më vullnet dhe përkushtim, duke i gjetur mënyrat e vetë organizimit fillestar për mes formave më të përshtatëshmë qofshin ato mediale apo elektronike.


Skënder Shala
LuzernKomente nga lexuesit


International
English
Faqe interaktive