Skënderbeu - hero kombëtar i shqiptarëve !
18 Qershor 2013
Para disa ditësh një deputet kosovar ka bërë një deklaratë të papërgjegjshme  dhe  krejt të pavërtetë duke e cilësuar Skënderbeun si "hero të krishterë". Ky përcaktim vjen nga një njohje e cektë dhe e përciptë e historisë, e bazuar në disa aspekte të historisë të nxjerra nga konteksti i tyre. Por nëse e shikojmë historinë në tërësinë e saj do të shikojmë se Skënderbeu ishte me të vertetë heroi kombëtar i shqiptarëve. Ishte epopeja e lavdishme e Skënderbeut në luftën për mbrojtjen e vendit  të vet që e bëri të mundur mbijetesën e shqiptarëve deri më sot, duke shmangur shkrirjen e tyre në kombe të tjerë.

Shkruani një koment (3 komente)
Lexoni më tej...
Balli Kombëtar prezanton kandidatët e tij për zgjedhjet e 23 qershorit
06 Qershor 2013
Kandidatë të bashkimit në Vlorë dhe në Fier

Në datën 19 maj Balli Kombëtar në mbledhjen e Këshillit Kombëtar prezantoi në Tiranë kandidatët që kryesojnë listat  e 12 zonave zgjedhore. Ky aktivitet hap edhe fushatën elektorale të Partisë Ballit Kombëtar e cila ashtu si në zgjedhjet e kaluara do të ketë moton: "Koha na dha të drejtë".

Kryetari i Ballit Kombëtar Adriatik Alimadhi në fjalën e tij theksoi se objektivi kryesor i Ballit Kombëtar është bashkimi kombëtar, bashkim i trojeve shqiptare në një Shqipëri Etnike , siç është përcaktuar në Dekalog. Objektiva të tjerë janë kthimi i pronave tek pronarët e vërtetë dhe përkrahja Kishës Autoqefale shqiptare.

Në kuadrin e fushatës së tij Balli Kombëtar ka zhvilluar takime në Vlorë dhe Fier.

Kryetari i Ballit Kombëtar Vlorë z. Ridvan Mersini pasi prezantoi kandidatin e bashkimit z. Përparim Shametaj, u shpreh optimist për rezultatin në qarkun e Vlorës dhe rikthimin në  rezultatin e viteve 1994-1996 ku PBK kishte fituar 13 mijë vota. Z. Mersini u bëri thirrje të gjithë ballistëve dhe dashamirësve të Ballit Kombëtar që në këtë moment kritik të votojnë vetëm për Ballin Kombëtar dhe për asnjë parti tjetër.

Shkruani një koment (0 komente)
Lexoni më tej...
Peticion kryetarëve të PBK dhe PBKD
05 Prill 2013
Gazeta "Balli i Kombit"  me mbështetjen e një grupi të antarëve të vendosur të Ballit Kombëtar, ka filluar një peticion drejtar kryetarit të PBK z. Adriatik Alimadhi dhe kryetarit të PBKD z. Artur Roshi me titillin "Koha për bashkimin e Ballit Kombëtar". Qëllimi i këtij peticioni është bashkimi dhe dalja së bashku në zgjedhje e këtyre dy subjekteve për të shtuar mundësitë e përfaqësimit të Ballit Kombëtar në Parlamentin e ardhshëm që do të dalë nga zgjedhjet e 23 qershorit.
Nëse jeni dakord me këtë peticion, ju lutemi ta nënshkruani sa më parë.
Peticioni mund të nënshkruhet online duke vendosur emrin tuaj si dhe adresën email.
Peticion gjendet në këtë adresë:
 
 
 
Shkruani një koment (2 komente)
Lexoni më tej...
<< Start < Previous 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

International
English
Faqe interaktive
Sondazhe
Cilën strategji duhet të ndjekë aktualisht Kosova?